Croiește-ţi altă soartă… Complicata ţesătură etică a României

Într-o ţară în care totul pare să fie pe dos, iţele corupţiei sunt la vedere și nimeni nu se mai miră.

De-aceea vreau să câștige Mihai!

Pentru că aș vrea să tragem concluzii și să ne formăm opinii după ce privim oamenii în ochi, după ce stăm lângă ei, după ce îi ascultăm și vorbim cu ei. Pentru că aș vrea să nu mai fim...

Luptă pentru apă în Bolivia

Guvernul bolivian a declarat recent stare de urgenţă la nivel naţional, în faţa celei mai severe secete înregistrate în ultimii 25 de ani, care a provocat întreruperi ale furnizării apei în 7 dintre principalele 10 orașe ale ţării.

Iisus Christos, încoronat ca rege al Poloniei

Polonia s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare. „Încoronarea” lui Iisus Hristos le-a oferit polonezilor prilejul să își exprime fidelitatea faţă de principiile religioase apelând la o practică desprinsă de undeva din negura vremurilor.

Ce mai putem crede într-o lume „post-adevăr”?

Editorii faimoaselor dicţionare Oxford au ales „cuvântul anului 2016 ”, acela care a captat cel mai bine starea sufletească și preocupările publicului vorbitor de engleză: „post-adevăr”.

România rămâne campioană la mită

România e ţara membră UE cu cea mai mare proporţie din populaţie care dă mită. Asta deși, circa jumătate dintre români consideră corupţia una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă ţara noastră, arată un raport realizat...

„O să mor, domnișoară? O să mor?”

O să mor, domnișoară? O să mor?, o întreabă, printre lacrimi, un băieţel de vreo 10 ani pe asistenta care îi acordă primul ajutor.

Este globalizarea bună pentru România?

După Brexit și victoria lui Trump este vizibil cum în unii politicieni români aflaţi în campanie electorală s-a activat „gena getodacă”, care trebuie să apere ţara de cotropitori/hoţi. Acum, periculoase sunt multinaţionalele.

Populismul, o cutie a Pandorei pentru lumea liberă

Finalul de an 2016 nu face aluzii la un viitor optimist. În timp ce victoria lui Trump a dat avânt populismului și extremismului, în Răsăritul european, Putin pare să își instaleze confortabil ideologia.

Barack Obama și Donald Trump – Două feţe ale unei lumi...

Președinţi și reprezentanţi politici din 200 de ţări au aflat cine este noul președinte al SUA în timpul conferinţei COP22, pe tema încălzirii globale. Deodată, grija pentru viitorul planetei s-a accentuat.

Marii jucători din mica economie românească

România are un nivel de concentrare a activităţii în rândul marilor firme mult mai ridicat decât celelalte ţări din Uniunea Europeană. Mai concret, 1% din companii controlează 67% din mediul de afaceri din România, informează New Money.

Victoria lui Trump, explicată prin statistici

Noaptea americană a trecut, iar analiștii încearcă să înţeleagă ceea ce presa a denumit o Trump-apocalipsă.
82,681FaniÎmi place
142CititoriConectează-te
459CititoriConectează-te

CELE MAI CITITE

CELE MAI RECENTE