Chinezii se întorc la religie pentru a umple golul spiritual

Religiozitatea chinezilor creşte simultan cu economia lor, scrie NPR. Conform primului sondaj de mari proporţii referitor la credinţele religioase ale chinezilor, în 2006, 31,4% din populaţie s-a declarat religioasă.

   

    Raportând eşantionul de 4.500 de subiecţi la numărul total al chinezilor, se ajunge la un număr de peste 300 de milioane de credincioşi, de trei ori mai mult decât estimările oficiale anterioare ale Chinei ateiste.

    "După prăbuşirea regimului comunist," explică Liu Zhongyiu, profesorul de la Universitatea Normală din China de Est (Shanghai) care a coordonat aplicarea sondajului, "atmosfera politică s-a relaxat, iar oamenii s-au îndreptat spre religie, pentru a găsi alinare."

Citește mai mult

și gândește mai departe

Contribuie

Părerea ta contează

ST încurajează dezbaterea argumentată și constructivă a ideilor, cu respect pentru opiniile și persoanele implicate. De aceea, promovează părerile exprimate civilizat și etic, dar își rezervă dreptul de a nu publica sau de a șterge orice remarcă ofensatoare cu privire la persoane sau grupuri de persoane, precum și comentariile spam (publicitare, irelevante pentru subiectul articolului) și cele postate sub identități multiple.