Putin și-ar dori ca Biserica să fie mai importantă în viaţa rușilor

79

Președintele rus, Vladimir Putin a declarat vineri că Biserica Ortodoxă ar trebui să aibă un cuvânt mai greu de spus în viaţa de familie, educaţia și armata din Rusia. Liderul de la Kremlin a rostit un discurs cu prilejul aniversării a patru ani de la învestirea lui Kirill ca Patriarh al Rusiei.

„În miezul victoriei și reușitelor Rusiei stau patriotismul, credinţa și tăria de spirit," a spus Putin, în discursul apreciat ca o încercare de a promova unitatea în ţara oficial seculară, în care graniţele etnice și politice încep să se arate, notează AP.

Relaţia lui Putin cu Biserica Ortodoxă Rusă s-a îmbunătăţit mai ales după protestele Pussy Riot, de anul trecut. Fără să facă referiri explicite la acel episod, Putin a precizat că înţelegerea „vulgară" a secularismului ar trebui eliminată pentru a da Bisericii și altor religii controlul asupra mai multor aspecte ale vieţii rușilor.

Președintele a lăudat valorile spirituale ale Bisericii, făcând totodată un apel către cetăţenii ruși ca aceștia să folosească aceste valori pentru a combate tensiunile etnice în orașe, precum Moscova, în care există o uriașă populaţie musulmană imigrată din regiunea montană Caucaz și din Asia Centrală.

Niciun articol afișat