Mâine începe Ramadanul!

Pe 1 august începe perioada de post și rugăciune a credincioșilor musulmani, au anunțat mai mult țări islamice între care Egipt, Arabia Saudită, Liban, Siria, EAU, Iordania, Kuweit, Qatar sau Yemen.

Ramadanul este pentru musulmani luna sfântă în care, de la răsărit la apus timpul este dedicat postului, rugăciunii și introspecției spirituale. Nu sunt permise nici consumul de susbtanțe toxice precum tutunul dar nici întreținerea relațiilor sexuale sau actele de război, în schimb sunt încurajate acțiunile caritabile. Cele mai mari schimbări se vor vedea, cel mai probabil, în zone afectate de tulburări sociale precum Siria, în care ritmul vieții, rutina și activitatea zilnică vor cunoaște o scădere considerabilă.

Autoritățile palestiniene din West Bank și Fâșia Gaza vor ajusta orarul de post cu o oră înapoi – începând mai de dimineață și terminând mai devreme, în dorința de a veni în sprijinul credincioșilor care vor avea de suferit nu doar lipsa hranei ci și căldura unor zile lungi de vară. În fiecare an Ramadanul începe cu aproximativ 11 zile mai devreme decât în anul anterior. Anul acesta se va încheia pe 29 august.

Citește mai mult

și gândește mai departe

Contribuie

Părerea ta contează

ST încurajează dezbaterea argumentată și constructivă a ideilor, cu respect pentru opiniile și persoanele implicate. De aceea, promovează părerile exprimate civilizat și etic, dar își rezervă dreptul de a nu publica sau de a șterge orice remarcă ofensatoare cu privire la persoane sau grupuri de persoane, precum și comentariile spam (publicitare, irelevante pentru subiectul articolului) și cele postate sub identități multiple.