Ingredientele de origine animală pe care le consumăm fără să știm

„Nu mănânc banane, sunt vegetarian”, suna titlul unui articol. La un așa click-bait, sigur e o șmecherie la mijloc, mi-am spus. Când colo, am aflat că bananele neetichetate „organic” pot fi stropite cu pesticide care conţin chitosan, o substanţă extrasă din crusta unor animale marine (crustacee, mai ales). Chitosanul mai este prezent și în suplimente...

În fabrică – Cum și din ce se fac jeleurile?

„Over Eten” („Despre mâncare”) este un show TV produs de Departamentul Știri al televiziunii VRT, din Belgia. În episodul despre gelatină se urmărește în sens invers procesul de producţie al delicioaselor jeleuri, de la momentul în care dulciurile ne încântă papilele gustative, până la ultima masă a porcilor, care sunt apoi transformaţi în gelatină.

Medici sfătuiţi să renunţe la sintagma „femei însărcinate”

Societatea Medicală Britanică le-a cerut medicilor să nu se mai refere la viitoarele mame cu sintagma „femei însărcinate”. În locul acesteia este propusă expresia „persoane însărcinate”.

Ambalajele, o altă sursă de îmbolnăvire

Dieta modernă cu meniu fast-food are implicaţii pe termen lung asupra stării de sănătate. Un studiu recent arată că sănătatea este afectată inclusiv de ambalajele utilizate pentru acest gen de alimente și nu numai pentru ele.

Frica și bolile pe care nu le vom avea niciodată

Fără să conștientizăm, apelăm de multe ori la presă ca la un profesor care ne predă realitatea. În domeniul sănătăţii tratăm știrile aproape ca pe niște veritabile consultaţii. Însă dacă lecţia care ni se predă e greșită și dacă ajungem să ne asumăm un diagnostic care, de fapt, nu ne aparţine?

De ce este consumul moderat de alcool o capcană

O echipă de oameni de știinţă din Noua Zeelandă a anunţat că a reușit să demonteze mitul potrivit căruia consumul moderat de alcool aduce beneficii asupra sănătăţii.

Ce ar trebui să înveţe România de la Finlanda pentru a deveni o ţară „fără tutun”

Fumător? Un sfert dintre români răspund cu „da” și tot un sfert spun că au încercat să se lase în ultimul an. Un program public ambiţios urmărește ca, în 2035, în România să trăiască deja prima generaţie fără tutun.

Antibiotice la mâna a doua

Suntem tentaţi să credem că majoritatea antibioticelor sunt distribuite către oameni prin farmacii și spitale. Realitatea însă este surprinzătoare.

CÂINI! Epidemia opioidelor a dus la abuzarea animalelor de casă

Ce nu ar face un dependent de droguri pentru o nouă priză? Sigur nu și-ar răni propriul câine ca să obţină de la veterinar opioide pe care să le folosească el... De fapt, chiar asta ar face, scrie presa americană.

Dezbatere în Franţa privind legalizarea canabisului

Peste 150 de personalităţi din Marsilia cer legalizarea consumului de canabis. Cererea ar putea părea bizară dacă nu se ia în considerare contextul în care demersul a fost iniţiat.

Adicţia, ilustrată ca pentru copii

„Chiar nu înţelegi? Ce, vrei să îţi desenez?” De câte ori nu spunem asta, când vedem că eforturile noastre de a ne face înţeleși nu ajung niciunde? Dar nu ar trebui să privim cu dispreţ acest mediu de comunicare.

Pateurile vegetale – alimente periculoase?

Cum România este o ţară cu o populaţie majoritară creştin-ortodoxă, nu este de mirare că în perioada postului1 „vânzările de mezeluri sau pateuri vegetale se triplează“, iar cele ale altor produse de post, precum şniţele sau chiftele vegetale, se dublează. Preparatele pe bază de soia par să fie dominante într-o colecţie de alimente „de post“...
88,533FaniÎmi place
150CititoriConectează-te
479CititoriConectează-te

CELE MAI CITITE

CELE MAI RECENTE