CÂINI! Epidemia opioidelor a dus la abuzarea animalelor de casă

Ce nu ar face un dependent de droguri pentru o nouă priză? Sigur nu și-ar răni propriul câine ca să obţină de la veterinar opioide pe care să le folosească el... De fapt, chiar asta ar face, scrie presa americană.

Dezbatere în Franţa privind legalizarea canabisului

Peste 150 de personalităţi din Marsilia cer legalizarea consumului de canabis. Cererea ar putea părea bizară dacă nu se ia în considerare contextul în care demersul a fost iniţiat.

Adicţia, ilustrată ca pentru copii

„Chiar nu înţelegi? Ce, vrei să îţi desenez?” De câte ori nu spunem asta, când vedem că eforturile noastre de a ne face înţeleși nu ajung niciunde? Dar nu ar trebui să privim cu dispreţ acest mediu de comunicare.

Pateurile vegetale – alimente periculoase?

Cum România este o ţară cu o populaţie majoritară creştin-ortodoxă, nu este de mirare că în perioada postului1 „vânzările de mezeluri sau pateuri vegetale se triplează“, iar cele ale altor produse de post, precum şniţele sau chiftele vegetale, se dublează. Preparatele...

Studiu: Dieta mediteraneeană protejează creierul

Persoanele în vârstă care au o dietă mediteraneeană au mai multe șanse să-și păstreze tinereţea creierului, prin menţinerea volumului acestuia în ciuda tendinţei naturale de descreștere determinate de procesul de îmbătrânire.

Alcoolul, un elixir al sănătăţii sau o invitaţie la boală?

Consumul excesiv de alcool poate crește riscul de atac de cord și de apariţie a altor probleme cardiace, avertizează un studiu realizat recent de o echipă de cercetători americani.

Un stat fără morală, ca un sat fără câini

Sunt acolo să ne protejeze. Câinii. Dar și cei pe care i-am ales să ne reprezinte și să ne guverneze. Când câinii lipsesc, se instalează haosul. Oricine intră în sat, face ce vrea, ia ce vrea, pleacă. Atunci când lipsește compasul...

Baschetul, creat pentru evanghelizare?

Sportul și religia cu greu fac casă bună, iar a invoca convertirea la creștinism prin intermediul jocului sportiv pare deja o impietate. Totuși, nu așa a gândit cel care a creat unul dintre cele mai populare jocuri sportive de astăzi.

Studiu: Trăim mai mult, dar nu și mai bine

Trăim în medie mai mult, dar speranţa de viaţă sănătoasă este în scădere, arată un studiu al Institutului Naţional de Statistică.

Vitamina D – încă o dezamăgire?

Dacă dintre vitamine ar trebui să alegem o stea, un star similar celebrităţilor care electrizează lumea oamenilor, vitamina D ar avea șanse foarte mari să ocupe podiumul.

Studiu: trăim mai mult, dar suntem mai bolnavi

Europenii trăiesc mai mult decât în trecut, însă aceasta nu înseamnă că o duc mai bine cu sănătatea. Un raport comun publicat recent de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi de Comisia Europeană susţine chiar opusul.

Dincolo de ce pot ochii vedea

Sunt momente în care simţim că viaţa e grea şi că unele provocări sunt peste puterile noastre. Dacă privim însă în jurul nostru, la oameni precum Ben Underwood, realizăm că suntem prea puţin conştienţi de darurile pe care le-am primit, dar...
85,392FaniÎmi place
147CititoriConectează-te
470CititoriConectează-te

CELE MAI CITITE

CELE MAI RECENTE