Virusul H3N2, epidemie de gripă în Europa

Țările din emisfera nordică au fost sfătuite de experți să se pregătească pentru izbucnirea epidemiilor generate de virusul gripal H3N2.

După ce în vară emisfera sudică a fost afectată de epidemiile de gripă, și țările din nord sunt acum sub același risc. Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a avertizat continentul european în privința izbucnirii unor epidemii de gripă; țări precum SUA și Canada au înregistrat deja o creștere a cazurilor de gripă.

Cei mai vulnerabili sunt tinerii și copiii, care nu sunt imunizați împotriva virusului. Ultima apariție a virusului H3N2 pe continentul european a avut loc acum 42 de ani. În afara unor simptome severe, care cer vizita la medic, majoritatea cazurilor se vindecă acasă prin odihnă, consum de lichide și medicamente. Deja pe piață, inclusiv cea românească, se găsește vaccinul împotriva virusului H3N2.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a confirmat în schimb că există dovezi conform cărora epidemia de gripă de iarnă „începe". Nu s-a confirmat riscul unei pandemii.

Citește mai mult

și gândește mai departe

Contribuie

Părerea ta contează

ST încurajează dezbaterea argumentată și constructivă a ideilor, cu respect pentru opiniile și persoanele implicate. De aceea, promovează părerile exprimate civilizat și etic, dar își rezervă dreptul de a nu publica sau de a șterge orice remarcă ofensatoare cu privire la persoane sau grupuri de persoane, precum și comentariile spam (publicitare, irelevante pentru subiectul articolului) și cele postate sub identități multiple.