Asia, corigentă la drepturile omului

Situaţia drepturilor omului în Asia a înregistrat un record negativ în 2016, an caracterizat de promovarea execuţiilor extrajudiciare și de eșecul unora dintre ţările asiatice de a proteja grupurile vulnerabile, relevă raportul anual al organizaţiei Human Rights Watch.

„Eu scriu zâmbind și probabil de aceea oamenilor le place ce...

Probabil că au trecut 15 de ani de atunci, dar de când am citit primele articole ale lui Nathan Brown am fost frapat de concizia și de francheţea scrisului său, de curajul cu care lua în discuţie prejudecăţile și superficialitatea din...

Nu lăsa suferinţa să te definească

E ciudat cât de populară e încurajarea „Ce nu te omoară, te face mai puternic”, când este atât de evident că nu ceea ce te lovește te întărește, ci modul în care știi tu să încasezi lovitura.

Activitatea fizică, soluţie pentru prevenirea depresiei copiilor

Statisticile din ultimul timp indică o creștere exponenţială a depresiei în rândul tinerilor, cu toate consecinţele aferente. Un nou studiu a identificat o soluţie simplă care poate inversa trendul.

Mic tratat de (dez)iluzie

Printre africani, există obiceiul ca, atunci când hrana se împuţinează, în anotimpul secetos, iar femeile nu-și mai pot hrăni toţi copiii, să-i abandoneze pe unii dintre ei în niște ţarcuri, în aer liber, pentru ca ei să moară de foame.

După 7 decenii: Hitler, autor de bestseller în Germania

Anul 2016 poate fi considerat un an al surprizelor din multe puncte de vedere, inclusiv prin prisma noutăţilor editoriale cu substrat politic. Una dintre cele mai controversate cărţi din istoria umanităţii, „Mein Kampf” a lui Adolf Hitler, a devenit cea mai...

După sărbători, potopul alimentar

Românii cumpără mult, dar și risipesc pe măsură. Aceasta este o concluzie care iese în evidenţă mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă.

Un stat fără morală, ca un sat fără câini

Sunt acolo să ne protejeze. Câinii. Dar și cei pe care i-am ales să ne reprezinte și să ne guverneze. Când câinii lipsesc, se instalează haosul. Oricine intră în sat, face ce vrea, ia ce vrea, pleacă. Atunci când lipsește compasul...

Cum poţi face din 2017 „anul altruismului”

Luna ianuarie este perioada celor mai ambiţioase ţeluri. Proverbial, cele mai multe dintre ele nu se vor realiza, însă la fel de verificat este că, dacă ceva contează cu adevărat pentru noi, vom face tot ce ne stă în putinţă pentru...

Estimare: La fiecare 6 minute un creștin este ucis

Într-o perioadă în care terorismul reprezintă principala ameninţare, aproape că se uită că grupul cel mai expus intoleranţei religioase îl reprezintă creștinii.

Retrospectivă 2016: Ce s-a întâmplat și ce vom ţine minte

Ce ne-a îngrijorat, ce ne-a încurajat, ce ne-a întristat în 2016? Ce am făcut nou și la superlativ în anul pe care l-am încheiat?

Starea de bine a populaţiei, o prioritate care lipsește din programele...

„Banii nu aduc fericirea” este o sintagmă care și-a găsit confirmarea într-un studiu recent. Și atunci, de ce depinde fericirea noastră?
84,854FaniÎmi place
146CititoriConectează-te
468CititoriConectează-te

CELE MAI CITITE

CELE MAI RECENTE