Descoperă Semnele timpului — ediţia de aprilie

495

În luna aprilie, comunitatea creştină din întreaga lume îşi aminteşte de momentul crucial pentru sensul ei: răstignirea şi învierea lui Iisus Christos. Un prilej potrivit pentru a adresa o întrebare pertinentă în lumea în care creştinismul este prima mare religie, într-un „triunghi" cu islamismul şi lipsa oricărei religii. Este Iisus singura cale spre Dumnezeu?

Articolul de copertă, semnat de Nicu Butoi, urmăreşte să ofere un răspuns la această întrebare aparent dilematică, atingând totodată şi corolarul ei: „Cum rămâne cu aceia care n-au auzit în viaţa lor de Christos?".

Într-un editorial devoţional şi motivaţional, Norel Iacob ne invită la o căutare după esenţa misiunii pe Pământ a „inepuizabilului Iisus". Despre viziunea care I-a avansat revoluţia şi standardele pe care aceasta le-a lăsat în urmă, despre modul în care ne raportăm individual la aceste standarde şi maniera în care echipa ST urmăreşte să le asume practic drept repere, puteţi citi în pagina semnată lunar de redactorul-şef.

Andreea Irimia face retrospectiva lunii martie şi ne surprinde din nou cu un tablou complex al evenimentelor internaţionale, din care nu lipsesc conflictele şi deciziile fără precedent în istoria recentă.

Despre scânteia care a aprins Reforma protestantă şi modul în care Biserica Catolică se raportează azi la ea scrie Adrian Neagu, într-un argument rezonant: „Protestul lui Luther nu s-a încheiat." În tandem cu acest material este şi analiza pe care Marius Necula o face asupra unui eveniment care i-a surprins recent, şi pe bună dreptate, pe observatorii fenomenului religios. „Francisc şi fraţii săi" discută implicaţiile mesajului pe care papa Francisc l-a adresat, în luna ianuarie, unei puternice comunităţi penticostale.

Florentin Lehaci radiografiază ipocrizia unui fenomen care a căpătat amploare: intoleranţa toleranţilor, cultul corectitudinii politice care relativizează şi diluează valorile, reducându-le la un singur ideal: consensul.

Prânzul devenit o ruletă rusească face obiectul materialului semnat de Alina Kartman, care înscrie recentul scandal autohton al cărnii expirate într-un tablou global în care necunoscutul este rege, iar corupţia este regină.

Corina Matei demască şarlatania ocultismului care se infiltrează în viaţa de zi cu zi a oamenilor obişnuiţi, speculându-le slăbiciunile pentru a îmbogăţi portofele vracilor şi vrăjitoarelor moderne.

Semnele timpului dă un boost campaniei internaţionale „Quit and Win", cu un advertorial care îi va motiva cu siguranţă pe unii fumători să îşi imagineze cum ar fi dacă ar câştiga un sejur de vis doar având grijă de sănătatea lor.

Misiunea dificilă pe care Loredana şi Ionuţ Croitoru şi-au asumat-o în paradisul African face tema articolului semnat de Eliza Berzescu. Aruncă o privire cercetătoare în spatele unui proiect caritabil deja cu vechime: şcoala adventistă din Malawi.

Norel Iacob discută împreună cu autorul american Ariel Roth plusurile şi minusurile celei mai mari dezbateri recente pe tema creaţionism vs evouţionism. Debate-ul i-a antrenat în tabere opuse pe Bill Nye şi Ken Ham, două figuri cunoscute în sfera acestui conflict ideologic.

Ediţia de aprilie se încheie cu un portret inspiraţional: Chiune Sugihara, singurul diplomat străin rămas în Lituania pentru a-i ajuta pe evrei într-unul dintre cele mai tragice decenii ale istoriei: 1940.

Niciun articol afișat