27 Mai 2011

Ţara cu cei mai mulţi analfabeţi din E. Europei

Statisticile arată că nu mai puţin de 40% dintre români citesc prost sau nu ştiu să citească.

România este ţara cu cel mai mare grad de analfabetism din Europa de Est, reiese dintr-un material Gândul, care susţine că aproape 150.000 de români nu au nici minimele cunoştinţe şcolare

Potrivit unei anchete iniţiate de televiziunea ProTv, pentru emisiunea "România, te iubesc!", sărăcia este unul dintre factorii care agravează analfabetismul. Mulţi părinţi decid că este mai bine să îşi trimită copiii la muncă decât la şcoală.

În acest context, rata abandonului şcolar este în creştere. Anul acesta, numai în judeţul Vaslui, 785 de elevi au renunţat la şcoală, 405 dintre ei fiind încă în ciclul gimnazial.

Citește mai mult

și gândește mai departe

Contribuie

Părerea ta contează

ST încurajează dezbaterea argumentată și constructivă a ideilor, cu respect pentru opiniile și persoanele implicate. De aceea, promovează părerile exprimate civilizat și etic, dar își rezervă dreptul de a nu publica sau de a șterge orice remarcă ofensatoare cu privire la persoane sau grupuri de persoane, precum și comentariile spam (publicitare, irelevante pentru subiectul articolului) și cele postate sub identități multiple.