ADRA România nominalizată şi finalistă la Gala „Oameni pentru Oameni 2015”

623

Cu ocazia celei de-a XII-a ediţie a Galei „Oameni pentru Oameni 2015”, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor (ADRA) a fost nominalizată şi finalistă la trei categorii.

Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor (ADRA) a fost prezentă şi reprezentată la trei categorii în cadrul celei mai recente ediţii a Galei „Oameni pentru Oameni”. Trei dintre membrii activi ai ADRA au fost finaliști în această ediţie: Robert Georgescu, nominalizat şi finalist la categoria „Directorul executiv care susţine fundraisingul”, Gabriela Istrate, nominalizată pentru categoria „Cel mai bun fundraiser profesionist”, şi Tache Pohrib, pentru categoria „Cel mai implicat angajat al unei companii”.

Robert Georgescu a dorit să sublinieze că este vorba de rezultatul muncii şi sprijinului întregii echipe ADRA, ale donatorilor, ale partenerilor şi ale tuturor voluntarilor, dar mai ales al lui Dumnezeu. Pe de altă parte, Daniel Nedelcu, manager de proiecte ADRA România, declara: „Suntem deosebit de onoraţi pentru că eforturile de a-i ajuta pe semenii noştri sunt observate şi suntem încurajaţi să continuăm cu un nou elan. În urma evaluărilor amănunţite de către juriul format din preşedinţi şi directori de companii, jurnalişti, filantropi şi lideri ai societăţii civile, ADRA România a fost selectată pentru a participa în finala Galei.”

Alături de ADRA au fost nominalizate aproximativ 170 de iniţiative filantropice, printre care se numără cele ale oamenilor care au strâns bani pentru anumite cauze, profesionişti şi experţi în fundraising, lideri de organizaţii neguvernamentale, companii care au sprijinit rezolvarea unor probleme de sistem care nu putea fi finanţate altfel, donatori individuali care au contribuit la diferite cauze pe termen lung şi jurnalişti care au făcut cunoscute cele mai importante poveşti din filantropie. Aceste nominalizări au însumat donaţii şi sponsorizări de peste 18,17 milioane de euro, o creştere considerabilă faţă de gala de anul trecut, când suma a fost de 14,8 milioane de euro, notează gala.arcromania.ro.

Unul dintre obiectivele acestei gale este acela de a contribui la solidaritatea socială şi de a vorbi şi a premia iniţiativele altruiste ale românilor care se gândesc la nevoile altor oameni, ale oamenilor pentru oameni. Totodată, menirea ei este aceea de a inspira, de a crea modele de comportament şi de a normaliza un gest atât de frumos şi uman precum donaţia şi ajutorarea. Nominalizaţii galei de anul acesta au meritul de a fi schimbat vieţile a mii de oameni, fie oferind ajutor bolnavilor incurabili pentru a avea o viaţă demnă, fie dând şansa unor copii săraci să meargă la liceu sau facultate, fie susţinând profesori din zone rurale.

Gala „Oameni pentru Oameni” este un proiect al ARC împreună cu Camera de Comerţ Americană din România, care şi-a început activitatea în anul 2003 şi care promovează cultura filantropică prin educaţie şi dezvoltarea de instrumente de strângere de fonduri, potrivit arcromania.ro. Anul acesta, gala a fost organizată în parteneriat cu Raiffeisen Bank şi va fi difuzată pe 1 decembrie.

Unele dintre proiectele pe care le-a demarat ADRA anul acesta sunt: lupta împotriva abandonului şcolar, împotriva violenţei domestice, asistarea victimelor dezastrelor naturale, antreprenoriat şi dezvoltare economică şi asistarea diferitelor categorii sociale defavorizate, potrivit adra.ro.

Nominalizarea de anul acesta coincide cu aniversarea a 25 de ani de lucru în folosul comunităţii, timp în care au fost realizate zeci de proiecte de care au beneficiat sute de mii de oameni. Bucuria acestei recunoaşteri reprezintă atât confirmarea lucrurilor bine făcute, cât şi elanul de a realiza mult mai mult în viitor.

Foto: Gala Oameni pentru Oameni

Niciun articol afișat