Ateul Hitchens nu vrea rugăciuni pentru vindecarea sa

56

    „Nu vreau să fiu grosolan în privinţa oricăror intenţii binevoitoare, dar vă rog ca în data de 20 septembrie să nu deranjaţi cerul surd cu cererile voastre zadarnice", a declarat ateul Christopher Hitchens, referindu-se la intenţia creştinilor care plănuiesc să se roage pentru vindecarea sa. Hitchens este bolnav de cancer esofagian, iar ziua de 20 septembrie a fost aleasă pentru iniţiativa „Everybody Pray for Hitchens Day" (Toată lumea se roagă în ziua „Hitchens"), conform The Christian Post.

    Hitchens declarase anterior, pentru CNN, că nu le-a cerut creştinilor să nu se roage pentru el şi că dacă ei se simt mai bine făcând lucrul acesta, „au binecuvântarea lui".

    Autorul cărţii Dumnezeu nu este măreţ: cum înveninează religia totul, Hitchens este una dintre cele mai proeminente figuri ale mişcării „noului ateism", promovând ideea că religiile organizate sunt sursa principală a urii care există în lume.

    Hitchens a precizat că de la data la care a făcut publică vestea despre boala sa, a primit numeroase scrisori de încurajare, multe dintre ele de la creştini catolici şi protestanţi. A fost vizitat chiar şi de reputatul genetician creştin Francis Collins. „A fost suficient de amabil încât să ofere din timpul său pentru a mă vizita şi pentru a discuta despre tot felul de tratamente inedite… Şi daţi-mi voie să spun aşa: nu mi-a sugerat să mă rog, iar eu, în schimb, nu l-am sâcâit în legătură cu Scrisorile lui Zgândărilă", a mai spus Hitchens.