Beatles, iertaţi de Vatican a doua oară

18

    Legendara trupă Beatles a primit iertarea „definitivă“ a  Vaticanului, cu prilejul împlinirii a cinci decenii de la înfiinţare. Înfierată odinioară pentru păcate precum consumul de droguri şi blasfemia, trupa de muzicieni din Liverpool este descrisă acum drept un „giuvaer de preţ", în paginile noului număr al publicaţiei Vaticanului, „L'Osservatore Romano", citat de „Daily Mail". În noiembrie 2008, Cetatea Sfântului Scaun l-a mai iertat o dată pe solistul trupei, John Lennon, pentru celebra sa afirmaţie, potrivit căreia „Beatles au devenit mai cunoscuţi decât Iisus".     Decizia Vaticanului de a reabilita cvartetul de muzicieni britanici - dintre care se mai află în viaţă doar Paul McCartney şi Ringo Starr - este percepută în unele cercuri drept o diversiune. „A doua iertare" a Beatles-ilor are loc într-un context tensionat, în care instituţia papală se confruntă cu o serie de scandaluri legate de abuzurile sexuale săvârşite de preoţii catolici. (Sursa: Adevărul)

Legendara trupă Beatles a primit iertarea „definitivă“ a  Vaticanului, cu prilejul împlinirii a cinci decenii de la înfiinţare. Înfierată odinioară pentru păcate precum consumul de droguri şi blasfemia, trupa de muzicieni din Liverpool este descrisă acum drept un „giuvaer de preţ", în paginile noului număr al publicaţiei Vaticanului, „L'Osservatore Romano", citat de „Daily Mail". În noiembrie 2008, Cetatea Sfântului Scaun l-a mai iertat o dată pe solistul trupei, John Lennon, pentru celebra sa afirmaţie, potrivit căreia „Beatles au devenit mai cunoscuţi decât Iisus".

Decizia Vaticanului de a reabilita cvartetul de muzicieni britanici – dintre care se mai află în viaţă doar Paul McCartney şi Ringo Starr – este percepută în unele cercuri drept o diversiune. „A doua iertare" a Beatles-ilor are loc într-un context tensionat, în care instituţia papală se confruntă cu o serie de scandaluri legate de abuzurile sexuale săvârşite de preoţii catolici. (Sursa: Adevărul)