Bisericile sărbătoresc azi Ziua Creaţiei

38

1 septembrie 2010 este Ziua Creaţiei şi, cu acest prilej, patriarhul ecumenic Bartolomeu I şi-a exprimat speranţa că, în contextul actualei crize financiare şi economice, care afectează numeroase ţări, va avea loc o schimbare de direcţie în ceea ce priveşte protejarea mediului înconjurător. Biserici de tradiţii diferite şi din ţări diferite vor susţine prin rugăciuni şi activităţi programul Timpul Creaţiei, pe parcursul următoarelor 40 de zile, notează ekklesia.co.uk.

   

    Ziua de 1 septembrie le este cunoscută creştinilor ortodocşi, protestanţi şi catolici drept ziua întâia a Timpului Creaţiei, o perioadă în care membrii bisericilor sunt încurajaţi să acorde o atenţie specială responsabilităţii umane faţă de mediul înconjurător, faţă de Pământ şi faţă de fiinţele vii care îl locuiesc. Tradiţia aceasta datează din 1989, când a fost instituită de patriarhul ecumenic Dimitrios I.

    În 2010, Timpul Creaţiei va dura până în data de 10 octombrie şi se alătură programului Anul Internaţional al Biodiversităţii.

    Consiliul Mondial al Bisericilor le propune creştinilor din întreaga lume să se roage, în acest an, în mod special pentru continentul african şi pentru locuitorii săi, întrucât biodiversitatea şi nivelul de viaţă al africanilor sunt în pericol din cauza schimbărilor de climă.