Cum trăiești creștinismul în lumea post-creștină? (video)

27

Din ce în ce mai des, după modelul postmodernist, în lumea religioasă americană se vorbește despre o perioadă de post-creștinism. Pentru mulţi observatori cultura americană pare a se depărta de rădăcinile ei creștine. Unii o numesc cultură „post-creștină" în timp ce alţii afirmă că fenomenul în sine este anti-creștin sau păgân.

    CBN News informează că weekendul trecut Ligonier Ministries a organizat o serie de prezentări, tema principală fiind susţinută de pastorul și autorul R.C. Sproul Jr. cu tema „Cum să fii creștin într-o cultură post-creștină". Sproul a evidenţiat că, atunci când America a adoptat creștinismul, era o mândrie și nu un paradox să fii deopotrivă creștin și american. „A fost foarte ușor pentru americani că suprapună până la confuzie credinţa lor în Christos cu apartenenţa la naţiunea americană. Dar, pe măsură ce cultura americană s-a scufundat tot mai mult în necredinţă, creștinul a devenit din ce în ce mai bazat în a spune, delimitativ, „asta nu mă reprezintă"."

    Sproul a afirmat în final: „Biblia nu spune că problema noastră ar fi aceea că suntem proști. Biblia spune că problema noastră este aceea că suntem răi." Ca atare, „trebuie să înţelegem că problemele nu se rezolvă prin mai multe programe, mai multe studii, sau lectura mai multor cărţi."

    La rândul său pastorul Burk Parsons, cel care a renunţat la faimă plecând din grupul Backstreet Boys pentru a deveni pastor a afirmat că, pentru a câștiga războiul cu sufletele și societatea, creștinii trebuie să se supună lui Christos. „El nu a spus că trebuie să inventăm tertipuri, artificii sau diverse strategii pentru a construi biserica Lui." În final prezentarea a avut parte de susţinerea lui Robert Godfrey, președintele Westminster Seminary California. El i-a îndemnat pe ascultători să îl aleagă pe Christos, în defavoarea culturii decadente americane, lucru care, în final, îi va face pe creștini americani mai buni.