Familia Simpson e catolică

10

    Părinţii nu ar trebui să se teamă să îşi lase copii să urmăreasca Familia Simpson, sfătuieşte principala publicaţie a Vaticanului.

    Ziarul oficial al Vaticanului, L'Osservatore Romano, scrie că deşi "puţini ştiu, iar el face tot ce poate ca să asundă acest lucru, (…) Homer J. Simpson este catolic."

    Potrivit agenţiei Reuters, ziarul împărtăşeşte concluzia unui studiu întreprins de un preot iezuit, care a analizat episodul "The Father, the Son and the Holy Guest Star" ("Tatăl, Fiul şi Sfântul VIP", t.r.). Acesta a afirmat că Familia Simpson este "printre acele puţine emisiuni TV pentru copii în care credinţa creştină, religia şi întrebările despre Dumnezeu sunt teme recurente." Printre dovezile de catolicism amintite de studiu este faptul că Simpsonii se roagă înainte de masă şi că "în felul lor, cred în transcendent".

    Producătorul executiv al serialului, Al Jean, a declarat însă pentru Entertainment Weekly că ideea este "şocantă" şi că, de fapt, Simpsonii ar frecventa Prima Biserică "Prezbiluterană" din Springfield. "Am arătat destul de clar că Homer nu e catolic," a adăugat Jean. "Chiar nu cred că ar putea rezista el fără să mănânce carne vinerea – nici măcar o oră."

   În decembrie 2009, aceeaşi publicaţie catolică lăuda serialul pentru maniera în care portretizează americanul "căldicel şi nihilist" din pătura de mijloc a societăţii.