În Marea Britanie e ca în lumea a treia pentru un cardinal de la Vatican

9

Un consilier al Papei Benedict al XVI-lea şi-a retras implicarea în vizita Suveranului Pontif în Marea Britanie, după ce a afimat că sosirea pe aeroportul Heathrow a fost pentru el ca o aterizare într-o ţară din "lumea a treia," relatează BBC.

   

    Aceasta nu este singura declaraţie cu impact negativ pe care cardinalul Walter Kasper a oferit-o publicaţiei germane Focus. Pe lângă compararea Marii Britanii cu o ţară "din lumea a treia", afirmaţie pe care oficialii Vaticanului au încercat să o justifice asociind expresiei folosită de cardinal sensul de "multiculturalism" şi "pluralitate de valori", cardinalul a declarat şi că "Marea Britanie este marcată de un ateism nou şi agresiv."

    Cardinalul a criticat compania americană British Airways (BA) pentru "discriminare împotriva creştinilor", exemplificând cu scandalul privind permisiunea angajaţilor BA de a purta crucifixuri în timpul serviciului. Compania aeriană a respins acuzaţiile, cu atât mai mult cu cât la un an după ce o angajată a pierdut procesul şi recursul prin care dorea să condamne firma pentru discriminare, conducerea a decis să permită purtarea crucifixurilor în timpul orelor de serviciu.

    Reprezentanţii Vaticanului au explicat că schimbarea privind călătoria cardinalului împreună cu Papa a survenit din cauza unor probleme de sănătate de care ar suferi prelatul, nicidecum din pricina vreunei declaraţii ale celui care timp de mai mulţi ani s-a ocupat de departamentul de dialog ecumenic din cadrul statului catolic.