Papa sfătuieşte sicilienii să nu se teamă de mafie

27

    Papa Benedict al XVI-lea a omagiat memoria unui preot asasinat de mafia siciliană şi a încurajat participanţii a o slujbă în aer liber în Palermo să ţină piept ameninţării mafiote şi să nu accepte cu resemnare "răul înrădăcinat" al crimei organizate, scrie Associated Press.

    "Ispita care împinge la descurajare, la resemnare, vine la cei slabi în credinţă, cei care confundă răul cu binele, la cei care cred că, în confruntarea cu răul adesea profund, nu este nimic de făcut," a spus Papa în timpul slujbei.

    Suvernaul Pontif a amintit exempul preotului Giuseppe "Pino" Puglisi, cunoscut pentru predicile în care condamna activităţile mafiei, ţinute în zonele sărace cel mai grav afectate de mediul infracţional din Palermo. În 1993, Puglisi a fost omorât de mafioţi, iar laicii au solicitat beatificarea lui. În slujba de duminică, Benedict nu a precizat nimic despre o eventuală beatificare a preotului, însă a încurajat sicilienii să "îi imite exemplul eroic".

    În anul asasinării lui Puglisi, Papa Ioan Paul al II-lea efectuase o vizită în Sicilia, în timpul căreia sfătuise preoţii catolici să îşi adune forţele împotriva crimei organizate.