STUDIU: Carenţa de B6 și B12 creşte riscul apariţiei depresiei

18

Este știut deja că vitaminele B6 și B12 au un rol bine determinat în funcţionarea sistemului nervos și a memoriei. Un grup de cercetători de la Centrul Medical Universitar din Chicago a constatat că lipsa proporţiei corecte a acestor vitamine din organism este relaţionată cu stările depresive.

    Simptomele depresiei se diminuează cu 2% pentru fiecare doză de 10 miligrame de B6 sau B12, relatează Reuters. Studiul s-a făcut pe un lot de 3.500 de persoane cu varsta de peste 65 de ani.

    De asemenea periculoase pentru sistemul nervos sau în cancere sunt și supradozele de vitamine B6 sau B12.

    În alimentele de origine vegetală vitamina B6 se găsește de pildă în fasole, cartofi, banane, unt de arahide dar se găsește și în produsele de origine animală – carne de pui, ton, somon. Vitamina B12 se găsește în general în carnea de vită, păstrăv, somon și în produsele lactate.