Un astronom de la Vatican ar boteza extratereştri

66

Existenţa vieţii inteligente pe alte planete nu este exclusă de astronomii de la Vatican. Unul dintre ei a declarat chiar că ar fi încântat să boteze un extraterestru, dacă ar avea suflet, sau să îl îndrepte pre credinţă dacă nu ar avea, scrie Daily Mail. Astronomul Guy Consolmagno a recunoscut însă că şansele de a comunica cu acele potenţiale fiinţe extraterestre sunt foarte scăzute.

   

    Dr. Consolmagno, membru al echipei de 12 astronomi a Vaticanului, a declarat că Biserica Catolică a susţinut şi finanţat ştiinţa de sute de ani.

    Întrebat dacă ar boteza un extraterestru, astronomul a răspuns că ar face-o numai dacă aceştia o cer, adăugând că ar fi încântat dacă s-ar găsi viaţă inteligentă pe alte planete.

    În evul mediu, sufletul era definit de existenţa inteligenţei, a liberului arbitru, a libertăţii de a iubi şi de a lua decizii, potrivit astronomului. "Orice altă entitate, indiferent de câte tentacule ar avea, are suflet", a mai spus preotul, care, la 57 de ani, este curatorul colecţiei de meteoriţi a Papei.