Video: Când eu nu pot să vorbesc, sună tu la 116.111

128

Peste 1000 de cazuri grave de abuz asupra copiilor au necesitat anul trecut intervenţia poliţiştilor, semnalându-se o creştere cu aproape 50% faţă de anul 2009, au declarat reprezentanţii Asociaţiei Telefonul Copilului.

    Peste 1.000 de cazuri grave de abuz asupra copiilor au necesitat anul trecut intervenţia poliţiştilor, semnalându-se o creştere cu aproape 50% faţă de anul 2009, au declarat reprezentanţii Asociaţiei Telefonul Copilului.      Declaraţia a fost făcută marţi, cu ocazia lansării campaniei de informare "Când eu nu pot să vorbesc…", iniţiată cu ajutorul Poliţiei Române, în urma unui parteneriat strategic încheiat în 13 septembrie.

    Cătălina Florea, director executiv la Asociaţia Telefonul Copilului a explicat că scopul campaniei este "de a-i determina pe toţi cei care au cunoştinţa despre astfel de cazuri să vorbească la 116.111 în numele copiilor, pentru care singura şansă de a schimba ceva în viaţa lor se află la doar un apel distanţă."      Conform datelor remise agenţiei Mediafax, peste 80% dintre cazurile de abuz infantil de anul acesta s-au petrecut în mediul familial, iar aproape 63% din aceste cazuri au avut loc în mediul rural. Principalele motive pentru abuzurile părinteşti sunt sărăcia, alcoolismul, neînţelegerile în familie şi pierderea locului de muncă.

     Campania se va desfăşura în perioada 11-31 octombrie 2010, având mesajul "Când eu nu pot să vorbesc, sună tu la 116.111 şi vorbeşte despre suferinţa mea".