Video: Prima zi de vizită a Papei Benedict în Marea Britanie

35

Întrevederea cu Regina Angliei a marcat astăzi debutul vizitei istorice pe care Papei Benedict al XVI-lea o întreprinde pentru următoarele trei zile, în Marea Britanie.

   

    Sub motto-ul "unităţii" Papa Benedict şi Regina Elisabeta a II-a şi-au adresat încurajări la întărirea relaţiei dintre catolicism şi Biserica Anglicană.

    Dacă Regina a lăudat în discursul său "contribuţia a Bisericii Catolice la ajutorarea celor mai săraci şi celor mai vulnerabile populaţii din lume, Papa a declarat că "întinde mâna prieteniei" întregii populaţii britanice, nu doar celei catolice, adăugând că "astăzi, Regatul Unit se luptă cu provocarea de a fi o societate modernă şi multiculturală." În acest context, Papa a adăugat că doreşte ca ţara să "îşi păstreze întotdeauna respectul pentru valorile tradiţionale şi expresia culturală pe care formele de secularism agresiv nu o mai preţuiesc, sau nici măcar nu o tolerează."

    Papa Benedict al XVI-lea a fost întâmpinat la sosirea pe aeroport de către Ducele de Edinburgh. Acesta l-a condus la reşedinţa Reginei Elisabeta a II-a, palatul Holyrood, primul popas în cadrul vizitei care se va încheia pe 19 septembrie. Potrivit informaţiilor oferite de Poliţie, aproximativ 125.000 de persoane au ieşit în stradă pentru a-l vedea pe Suveranul Pontif, în drum spre parcul Bellahouston Park din Glasgow, unde urma să oficieze o slujbă.