Vise interpretate pe Twitter

16

    O cercetătoare din Marea Britanie dorește să analizeze visele lumii prin platforma Twitter. Dr. Jeniffer Parker, expert al University of the West of England, va selecta și va interpreta cele mai interesante 10 vise din totalul celor primite. Acestea vor avea calitatea caracteristică sistemului Twitter, o descriere de maximum 140 de caractere.

    Propunerea a apărut în contextul lansării în Anglia a filmului Avatar. James Cameron a recunoscut că ideea filmului i-a venit în urma unui vis, în anul 1995, în care a văzut „un alt Eden", cunoscut acum tuturor drept Pandora. Cameron a dat curs proiectului, mișcat și de succesul unui alt film al său (Terminator II), a cărui idee i-a parvenit pe aceleași căi ale visurilor (1981).

    Dr. Parker, al cărei recent doctorat în urma a 15 ani de studiu s-a axat pe visurile bărbaţilor și femeilor din Marea Britanie, așteaptă ca, prin platforma Twitter, să dea un nou avânt cercetării semnificaţiilor din visul omului. Deși o iniţiativă promovată de o companie din industria filmului, proiectul nu caută obligatoriu identificarea altor scenarii de viitoare blockbuster. Până la interpretarea visurilor, programate pentru vineri, provocarea este să descrii un vis în mărimea unui sms. Interesant dacă și explicaţiile acestora vor avea aceleași dimensiuni.