Yoga pe versete biblice

65

O biserică evanghelică non-denominaţională din Loxahatchee (SUA) sponsorizează cursuri de yoga creştină, dorind să demonstreze că religia creştină este compatibilă cu anticele forme de meditaţie şi relaxare. Orele sunt numite „mişcările rugăciunii”. Participanţii la cursuri execută mişcări specifice tehnicii yoga, iar la final meditează asupra unor versete din Noul Testament.

Kerri Verna, care predă aceste cursuri împreună cu soţul său, mărturiseşte că au fost creştini care au întrebat-o dacă o astfel de practică este OK şi că, în opinia sa, „yoga nu mai este ce era cu 20 de ani în urmă. Era o formă de religie; acum a evoluat la o simplă formă de exerciţiu.” Subiectul este destul de controversat având în vedere numărul mare de practicanţi de yoga.

Un sondaj condus de Yoga Journal, în 2008, releva că 15,8 milioane de americani practică yoga. Monica Schmidt, proprietara unei săli de yoga, declara că elevii săi creştini şi-au exprimat dorinţa de a avea parte doar de instruire fizică, nu şi spirituală.

„Nu poţi scoate yoga în afara contextului său istoric şi să o neutralizezi” a spus Elliot Miller, redactorul-şef al publicaţiei Christian Research Journal, subliniind că este important ca membrii bisericilor creştine să nu intre în această lume. El a precizat că între creştinism şi religiile orientale există diferenţe majore, precum faptul că, în timp ce creştinii cred că au nevoie de un Mântuitor care să îi salveze din păcat, în religiile orientale omul se poate salva singur prin eforturi proprii. (Sursa: Sun Sentinel)