Obama şi Papa emerit, în topul celor mai puţin influenţi oameni ai anului 2013

20

Preşedintele american Barack Obama ocupă un loc mai puţin onorant într-un top realizat de revista GQ. Obama s-a plasat pe locul 17 din 25 de personalităţi internaţionale în topul celor mai influenţi contemporani. În top se mai află şi sportivul creştin Tim Tebow, dar şi Papa Benedict al XVI-lea. Revista a ales 25 de bărbaţi care „nu şi-au folosit în mod adecvat faima pe care o au".

Pe locul I se află fostul baschetbalist Dennis Rodman, considerat tradător din cauza prieteniei sale cu dictatorul nord-corean Kim Jong-un. Papa emerit Benedict al XVI-lea s-a clasat pe locul cinci, din cauză că acesta „şi-a sumat rolul de a apăra cu încăpăţânare practicile învechite ale Bisericii (Catolice)".

Preşedintele Obama ocupă locul 17 din cauză că „se pricepe mai bine la discursuri şi mai puţin la a opera schimbări semnificative în politica internă şi internaţională".

Într-un top asemănător realizat de revista Forbes, al celor mai influente personalităţi, preşedintele rus Vladimir Putin s-a clasat pe locul I.

Sursa: GQ