Avalanşă de proteste după violarea unei fetiţe de 5 ani

249

Se pare că în India abuzul sexual a atins cote greu de imaginat. Ultimul caz, care a cutremurat nu doar India, ci şi restul lumii are în centru un viol comis asupra unei fetiţe de doar cinci ani.

Gudiya, fetiţa de cinci ani, dispăruse de acasă lunea trecută, dar a fost descoperită după 48 de ore, într-o încăpere din acelaşi bloc în care locuiau părinţii ei. Când a fost găsită, fetiţa suferise numeroase răni interne, urmare a numeroaselor violuri la care fusese supusă, dar avea şi multiple răni pe braţe şi pe trup, semn al torturii şi violenţei pe care le îndurase.

Furia şi dorinţa de răzbunare şi dreptate au fost evidente pe străzile din New Delhi, unde indienii au manifestat faţă de lipsa de reacţie a autorităţilor în acest caz. Protestatarii au cerut implementarea unor măsuri care să protejeze femeile şi copiii pe străzile din ţară, dar şi demiterea directorului poliţiei municipale, după ce acesta nu a luat în seamă notificările făcute de familie cu privire la fetiţa dispărută.

În prezent, starea fetiţei este stabilă, iar poliţia a reţinut un suspect, un bărbat de 24 de ani. Din păcate, în cazul în care acesta va fi găsit vinovat, el va primi o pedeapsă mică, deoarece India are legi prea blânde, pe care de multe ori le aplică târziu sau deloc, informează New York Times.