Indienii care „au prins gustul” cărnii de vacă favorizează traficul de carne

570

O lume întreagă a fost tulburată de veștile despre creșterea fulminantă a numărului de atacuri violente asupra femeilor, în India. Comparativ cu aceste atrocităţi, faptul că indienii au început să consume carne de vacă, deși timp de secole, indienii hinduși au considerat că vaca este un animal sfânt, nu mai are forţă să surprindă. Această tendinţă pare să indice încă o dată că peisajul moral din India trece printr-o transformare dramatică.

Circa 40.000 de vaci umblă nestingherite pe străzile marilor orașe indiene și pe pajiștile din jurul lor. Proprietarii animalelor nu deţin, de cele mai multe ori, terenuri pe care să le folosească pentru hrănirea animalelor, așa că sunt nevoiţi să le lase să umble, uneori nesupravegheate.

New York Times relatează că, în aceste condiţii, numărul celor care fură vaci, pentru a le duce în abatoare ilegale și apoi a le vinde indienilor bogaţi care au prins gustul cărnii de vacă a crescut exponenţial. Fenomenul a căpătat o asemenea proporţie, încât autorităţile indiene s-au văzut nevoite să mărească numărul patrulelor de noapte, într-un efort de a opri traficul ilegal de carne de vacă.

Societatea indiană trece printr-o schimbare evidentă: tot mai mulţi hinduși încep să considere acceptabil consumul de carne (în special pui). India este, în prezent, cel mai mare exportator mondial de produse lactate, cel mai mare producător de carne de bivol și, simultan, cel mai mare exportator de astfel de carne. Totodată, India deţine jumătate din populaţia mondială de bivoli. Pe piaţă, comercianţii vând ilegal carne de vacă sub numele de carne de bivol, pe care o fac accesibilă, din om în om, cu ajutorul unui număr de telefon.