Coreea de Nord a atacat obiective ale Coreei de Sud

54

Coreea de Nord a tras mai multe obuze şi a lovit insula Yeonpyeong care aparţine Coreei de Sud. Doi militari sud-coreeni au murit, iar alţi 15 au fost răniţi. Cinci dintre aceştia sunt răniţi grav.

Nord-coreenii au tras cca. 100 de focuri de artilerie, conform agenţiei de ştiri Yonhap. Ministerul sud-coreean al Apărării nu a confirmat încă numărul de focuri care au fost trase împotriva teritoriilor sud-coreene.

Armata sud-coreeană a ripostat la atacurile Coreei de Nord şi se află în stare de alertă maximă, a anunţat Ministerul Apărării de la Seul. Coreea de Sud a tras 80 de focuri de artilerie, iar schimbul de focuri între cele două părţi a durat cca. o oră.

Membrii guvernului de la Seul s-au reunit de urgenţă într-un buncăr aflat sub reşedinţa prezidenţială din capitala Coreei de Sud.

„Statele Unite sunt ferm angajate să îşi apere aliatul, Republica Coreea, şi să menţină pacea şi stabilitatea în regiune", s-a precizat într-un comunicat al Casei Albe, notează CNN.

Insula Yeonpyeong are o garnizoană militară sud-coreeană numeroasă, fiind locuită de 1.300 de persoane, potrivit unor surse locale. Unii dintre locuitorii insulei s-au adăpostit în şcoli, iar alţii au fugit spre zona de coastă a Coreei de Sud, aflată la 145 de km distanţă.