Coreea de Nord va executa 33 de creștini

185

Coreea de Nord raportează un rezultat perfect la primele alegeri naţionale sub Kim Jong-un, pregătindu-se, în același timp, pentru executarea a 33 de creștini, acuzaţi că ar fi încercat să răstoarne guvernul.

Pe canalele oficiale, Coreea de Nord se fălește cu un rezultat perfect în ceea ce privește prezenţa la voturi pentru primele alegeri naţionale, organizate sub noua conducere a tânărului Kim Jong-un. Mascarada îi permite statului să realizeze un recensământ neoficial și să celebreze patriotismul prin organizarea de petreceri cu dansuri și muzică, scrie Time.

Pe canalele neoficiale, mass-media a aflat că autorităţile se pregătesc să execute un număr de 33 de creștini, care ar fi intrat în legătură cu misionarul baptist din Coreea de Sud, Kim Jung-wook, de la care ar fi primit bani pentru înfiinţarea unei reţele de 500 de biserici de subteran.

Misionarul a fost arestat anul trecut, iar săptămâna trecută și-a cerut scuze în cadrul unei conferinţe de presă pentru infracţiuni împotriva statului și a cerut să fie eliberat din custodia coreenilor. Acesta a fost prins în octombrie, încercând să ajungă la Phenian cu Biblii și alte materiale și filme creștine, scrie Daily Mail.

Cei 33 de creștini care ar fi colaborat cu Jung-wook au fost acuzaţi că ar fi încercat să răstoarne guvernul, aceiași acuzaţie pentru care a fost executat și unchiul liderului de la Phenian, Jang Song-thaek, împreună cu întreaga familie a acestuia.

„Complicii” misionarului își vor încheia viaţa într-o celulă, scrie Washington Times. Anunţul vine după dispariţia „numărului doi în stat”, Choe Ryong Hae, care nu a mai fost văzut la ultimele evenimente publice, la care ar fi trebuit să apară în mod normal. Se suspectează că acesta ar fi fost cea mai recentă victimă a guvernului.

Eliza Vlădescu
După absolvirea Facultății de Comunicare și PR din cadrul SNSPA, Eliza Vlădescu a dat televiziunea pentru presa scrisă și de mai bine de 8 ani nu s-a uitat înapoi. Eliza face parte din echipa permanentă de redactori a revistei Semnele timpului.