Germania acceptă bitcoin ca monedă legală

50

Germania a devenit prima ţară din lume care să recunoască moneda virtuală bitcoin ca una legală, cu statutul de „monedă privată" și se pregătește să impună taxe pe profitul făcut de companiile care o folosesc.

Orice profit ce vine de pe urma tranzacţionării cu bitcoini ar putea fi taxat cu până la 25% de către guvernul german, scrie The Telegraph. Cel puţin aceasta este intenţia, punerea în practică fiind mai dificilă, având în vedere că tranzacţiile cu bitcoini sunt anonime.

Decizia ministerului de Finanţe vine după ce Tailanda a interzis moneda virtuală din cauză că nu există legi care să reglementeze tranzacţiile cu Bitcoin. Asta înseamnă că este ilegal să cumperi și să vinzi bitcoini, să cumperi și să vinzi bunuri sau servicii la schimb pentru bitcoini, să trimiţi sau să primești bitcoini de la cineva din afara ţării.

În iunie, guvernul american a anunţat că va analiza monedele virtuale precum bitcoini, de teamă că americanii ar putea să le folosească pentru a scăpa de taxele către stat.

Aflaţi totul despre bitcoini aici.