MF Global şi-a anunţat falimentul

19

Criza datoriilor suverane din Europa a făcut prima sa victimă în SUA: MF Global, una dintre cele mai mari firme de brokeraj, şi-a anunţat falimentul.

Pierderile grave înregistrate de MF Global, una dintre cele mai mari firme din lume în ceea ce priveşte materiile prime şi produsele derivate, a determinat Consiliul de administraţie să plaseze grupul sub legea falimentului, cu scopul de a „proteja activele".

Deşi societatea pariase masiv pe redresarea obligaţiunilor europene, a trebuit să recunoască în cele din urmă că are o datorie de 6,3 miliarde de dolari, informează HotNews.

Filiala newyorkeză a Băncii Centrale din SUA a anunţat luni că întrerupe tranzacţiile cu grupul MF Global, în timp ce Bursa din Chicago a precizat că nu mai autorizează brokerii firmei să lucreze.

Falimentul grupului va trimite o undă de şoc către pieţe, însă consecinţele nu vor fi la fel de importante ca falimentul corporaţiei Lehman Brothers din 2008. În ciuda acestui fapt, grupul MF Global rămâne „cea mai importantă victimă americană, până în prezent, în urma crizei datoriilor europene", a subliniat analistul Chris Low de la FTN Financial.

(Foto: Dreamstime)