Catolicii olandezi care susţin homosexualitatea vor să fie de-botezaţi

151

Mesajele ce condamnă homosexualitatea ale Papei Benedict al XVI-lea au deranjat aşa de mult pe unii dintre catolicii olandezi încât aceştia au decis să părăsească biserica. Iar un site le promite chiar că pot fi de-botezaţi dacă îşi doresc.

Traficul de pe site-ul ontdopen.nl (de-botezare.nl) a crescut de la 10 la 10.000 de vizite pe zi după ce Papa a denunţat homosexualitatea în mesajele de luna aceasta. Papa a vorbit despre nevoia de a promova structura naturală a căsătoriei în faţa încercărilor de a o face egală, din punct de vedere juridic, cu alte tipuri de uniuni, radical diferite. Aceste încercări destabilizează căsătoria şi fac rău societăţii prin diminuarea rolului indispensabil pe care îl are în societate.

Potrivit agenţiei Reuters, site-ul pune la dispoziţie un document prin care olandezii declară că îşi doresc să fie de-botezaţi. Totuşi, site-ul avertizează că nu este responsabil pentru „efectele negative ale acestei decizii şi ale unei vieţi păcătoase, precum boli, dezastre naturale sau pierderea mântuirii". În plus, Tom Roes, creatorul site-ului, a completat că de-botezarea nu are loc efectiv, ci doar se efectuează anularea calităţii de membru în cadrul Bisericii Catolice.

Olanda a fost prima ţară din lume care a legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi fel, în anul 2001. 28% dintre locuitori sunt catolici, 18% sunt protestanţi, iar 44% nu sunt afiliaţi religios.