Hollande este PRO căsătorii gay şi eutanasie

145

Poziţia pe care cei 2 candidaţi la preşedinţia Franţei o au faţă de comunitatea sexuală poate decide rezultatul alegerilor în Franţa, informează AFP.

Pe de o parte, François Hollande este pledeză favorabil pentru căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Candidatul socialist a promis că le va acorda cuplurilor homosexuale dreptul de a se căsători şi de a adopta copii. Dacă Hollande va câştiga alegerile, aceste măsuri vor fi adoptate până cel târziu în primăvara anului 2013, a spus Hollande.

Un alt subiect controversat în reprezintă eutanasia. Hollande pledează pentru „asistenţă medicală specială” acordată persoanelor aflate în stadii terminale. Candidatul socialist a promis şi restabilirea unui minister pentru drepturile femeilor.

La polul opus se află promisiunile lui Nicolas Sarkozy, care se opune căsătoriilor persoanelor gay. Nicolas Sarkozy justifică opoziţia faţă de căsătoriile persoanelor de acelaşi sex prin dorinţa de „a nu pângări imaginea instituţiei căsătoriei”.

Nicolas Sarkozy se adresează din ce în ce mai mult electoratului catolic, făcând referire la valorile creştine. De aici şi refuzul său de a legaliza eutanasia, în numele caracterului sacru al vieţii.

Conform ultimelor sondaje, Hollande conduce în preferinţele electoratului francez, cu 53% din intenţiile de vot în favoarea sa, dar Sarkozy a recuperat în ultima perioadă din distanţa care îl separa de contracandidatul său socialist.