Proteste masive la deschiderea casei Barbie din Berlin

66

Ideea de a realiza o casă în mărime naturală pentru păpușa Barbie a fost de la început întâmpinată de replici acide, iar acum, la deshidere, de proteste, scrie EuObserver.

Sute de feministe și activiști de stânga au protestat în faţa construcţiei din plastic roz, întinsă pe 2.500 metri pătraţi, în timp ce fetiţe de cinci ani se jucau înăuntru, fără să fie afectate de problemă. Producătorul complexului Barbie nu înţelege care este diferenţa dintre a construi o casă Barbie și un castel pentru o prinţesă de la Disney World. Amândouă au ca scop amuzamentul, nu educaţia copiilor.

Controversele s-au iscat din cauza faptului că din ce în ce mai des păpușa Barbie este criticată ca o jucărie sexistă. Studiul intitulat The Body Project, cercetătorii de la Universitatea Bradley au afirmat că păpușile Barbie transmit niște mesaje puternice fetiţelor care se joacă cu ele. În primul rând, transmit că trupul unei femei trebuie să fie slab ca un băţ și să aibă sâni proeminenţi, în contrast cu corpul feminin natural, obișnuit, care este prezentat drept neatractiv.