Vaticanul, îngrijorat de scandalul Berlusconi

15

Gest ieşit din comun din partea Vaticanului. Un înalt reprezentant al Bisericii Catolice a criticat deschis şi public comportamentul prim ministrului italian Silvio Berlusconi.

Persoanele aflat în poziţie de autoritate ar trebui să dea dovadă de "o moralitate mai robustă" a declarat cardinalul Tarcisio Bertone, vizavi de scandalul sexual în care este implicat Berlusconi. "Biserica solicită tuturor şi invită pe toată lumea, mai ales pe cei care deţin o poziţie de responsabilitate publică (…) să îşi asume o moralitate mai robustă, un simţ al dreptăţii şi al legalităţii," a spus cardinalul.

Înaltul prelat a mărturisit că Vaticanul împărtăşeşte îngrijorarea preşedintelui italian cu privire la situaţia creată,informează BBC. Joi, preşedintele italian Giorgio Napolitano a spus că e nevoie ca figurile publice să fie mai "sobre şi mai responsabile".

Afirmaţia vine în contextul în care Silvio Berlusconi, împotriva căruia magistraţii au demarat o investigaţie privind acuzaţia de întreţinere de relaţii sexuale cu o prostituată minoră, a declarat că ancheta este viciată procedural şi a promis că va da o lege care să îi împiedice pe magistraţi să ancheteze oficiali aleşi în funcţii de conducere.