Papa Benedict condamnă actele de terorism comise în numele Domnului

24

Papa Benedict al XVI-lea a denunţat "ideologiile teroriste" care propagă violenţa în numele lui Dumnezeu. În deschiderea Sinodului Episcopilor pentru Orientul Mijlociu, discursul Papei a punctat faptul că aceste ideologii sunt bazate pe dumnezei falşi, şi că ar trebui "demascate".

   

    Potrivit USA Today, Suveranul Pontif a condamnat forţele care "înrobesc" oamenii şi ameninţă lumea, începând de la droguri, până la "ideologiile teroriste". Despre acestea din urmă, Papa a spus că ar trebui demascate şi văzute în adevărata lor lumină, aceea de închinare la "divinităţi false."

    În atenţia dezbaterilor sinodale de luni s-a aflat decizia Israelului de a solicita celor care aplică pentru obţinerea cetăţeniei să depună un jurământ de loialitate unui stat "evreu şi democratic", act perceput de israelienii arabi ca o măsură rasistă. Patriarhul de Alexandria al Bisericii Catolice Copte din Egipt a numit decizia o "contradicţie flagrantă", spunând că "nu se poate să pretinzi a fi stat democratic, dar în acelaşi timp să spui 'în democraţia noastră anumite lucruri sunt obigatorii'."

    Patriarhul a lansat un apel către creştinii din ţările cu o tradiţie creştină să mărească eforturile de a ajuta noii imigranţi veniţi din Asia sau Africa, în contextul în care "aceştia se confruntă adesea cu nedreptatea şi abuzul până la punctul la care până şi legile şi convenţiile internaţionale sunt violate."