Documente G20 accesate prin atac cibernetic

19

Ministerul francez de finanţe a recunoscut că a fost ţinta unui atac cibernetic de mare amploare. Ținta atacului a fost documentaţia referitoare la G20.

Francois Baron, ministrul de buget și purtătorul de cuvânt al guvernului a confirmat luni, 7 martie, informaţiile din presă conform cărora ministerul finanţelor a fost ţinta unui atac „impresionant". Atacul a avut loc în luna decembrie 2010, dar a fost descoperit oficial în ianuarie 2011, și este cel mai mare atac cibernetic asupra unui minister al guvernului francez.

Atacul a venit printr-un virus informatic atașat emailurilor angajaţilor ministerului, virus care permitea accesul de la distanţă al computerelor. Atacatorii au putut accesa 150 de staţii de lucru din cele 170.000 folosite în minister. Francois Baron a răspuns informaţiei din Paris Match arătând că spionii au accesat o serie de documente „relativ neimportante", referitoare la „finanţele și comerţul internaţional".

Identitatea atacatorilor este încă necunoscută. Un atac similar a avut loc în luna februarie asupra ministerului economiei din Canada, care a găzduit ulitmul summit G20 din Toronto. Grupul G20 adună cele mai importante economii ale lumii și este condus în 2011 de Franţa.