Noi echipe de pompieri în Arizona

98

După ce în urma incendiului din Arizona, 19 pompieri şi-au pierdut viaţa, noi echipe de pompieri luptă împotriva focului.

Incendiul în care au murit 19 pompieri este cea mai mare pierdere în circumstanţe de genul acesta din ultimii 80 de ani. Nu se ştie cum au fost prinşi aceşti pompieri şi de ce nu au putut să scape, dar se pare că forţele imprevizibile ale focului au fost mai mari decât capacitatea de răspuns a echipajelor de intervenţie.

Această echipă era o echipă de elită, antrenată în cele mai aspre condiţii, pentru a face faţă celor mai mari dezastre. De multe ori, ei au de mers zeci de km cu un echipament foarte greu, pentru a crea linii de protecţie între foc şi locurile locuite. De asemenea, au fost învăţaţi să-şi construiască adăposturi în pământ şi apoi să se acopere cu un material rezistent la foc. Luni au fost trimişi în zonă alţi 200 de pompieri, printre care şi pompieri de elită, notează hosted2.ap.org.

Asociaţia National Fire Protection a publicat lista pompierilor morţi în incendii în natură, iar cea mai mare pierdere s-a înregistrat în 1933, în Griffith Park, Los Angeles, când au murit 29 de pompieri, însă cei mai mulţi pompieri care şi-au pierdut viaţa, 343, au fost la atacul terorist din 11 septembrie, în New York.