FOTO: Arca lui Noe, hotelul anti-apocalipsă

184

Firma rusească Remistudio, în colaborare cu Uniunea Internaţională a Arhitecţilor, au proiectat un hotel de cinci stele pentru zile negre. The Ark este de fapt un fel de „biosferă" în formă de scoică, proiectat să reziste la dezastre naturale.

În caz de potop, cutremur, tsunami, oamenii pot sta liniştiţi în una din camerele de lux ale hotelului eco. Cu sisteme de energie solară, eoliană, şi termală, sistem de colectare a apei de ploaie, acoperiş de stică cu strat protector care se curăţă singur, hotelul oferă locuitorilor energie şi apă curată şi creează un efect de seră pentru miile de plante alese cu grijă, pentru a creşte în hotel. The Ark a fost gândit în formă de scoică, astfel că toată greutatea lui este dispusă în mod egal pentru ca, în caz de cutremur, să nu fie afectat.

Alexander Remizov, de la Remistudio a declarat că în atunci când proiectezi o clădire, trebuie să ai în vedere două aspecte principale. „Clădirea trebuie să fie sigură şi să reziste la schimbările extreme de mediu şi climă şi în al doilea rând, trebuie să protejeze mediul înconjurător de activităţile umane," citează Daiy Mail. Potrivit lui, acest hotel este o încercare de a face faţă schimbărilor.