Foto: Invazie de meduze blochează o centrală

55

Încă o centrală de generare a energiei electrice a fost închisă după ce un plancton uriaș de meduze a blocat uzina Orot Rabin din Hadera, Israel. Incidentul a avut loc la doar o zi după ce centrala nucleară Torness din Soţia a fost închisă din cauze similare.

Centrala din Hadera a început să aibă probleme când meduzele au blocat alimentarea cu apă de mare a centralei. Oficialii au folosit excavatoare pentru a înlătura meduzele și a permite reluarea fluxului de apă, necesar în răcirea centralei.

Turiștii din Florida au rămas șocaţi când au ajuns pe plaja din Volusia County și au văzut că vaste porţiuni de plajă (aproximativ 35km) erau acoperite cu meduze.

Oamenii de știinţă care au analizat fenomenul au spus că populaţia de meduze este în creștere din cauza creșterii acidităţii în oceanele lumii. Aceasta a făcut ca prădătorii marini care consumă meduze să migreze, lăsând populaţia de meduze să se dezvolte. Tot specialiștii, citaţi de Daily Mail, spun că de vină pentru creșterea acidităţii este nivelul ridicat de dioxid de carbon din atmosferă.