Marea Britanie, în alertă din cauza vremii

64

Coasta de est a Marii Britanie se pregăteşte pentru furtunile şi inundaţiile care vor putea avea loc astăzi, 5 decembrie, şi mâine, potrivit prognozei meteorologilor.

Locuitorii din estul Angliei au fost deja puşi în alertă din cauza vânturilor puternice care vor lovi coasta astăzi şi mâine, lucru care ar putea provoca valuri imense şi chiar inundaţii. Meteorologii se tem de faptul că nivelul mării ar putea atinge aceleaşi cote ca în timpul inundaţiilor din anul 1953, în care au murit 326 de persoane din estul Angliei şi Scoţiei, notează news.yahoo.com.

Departamentul englez de Meteorologie a anunţat că următoarele 48 de ore pot fi critice pentru Scoţia şi nordul Angliei, din cauza furtunilor. Coasta Mării Nordului se pare că va fi cea mai afectată zonă, iar locuitorii regiunii Northumberland şi Kent ar putea suferi inundaţii.

Experţii avertizează asupra pericolului de a se afla în apropierea mării şi, de asemenea, aceluia de a conduce prin zonele inundate. Natural Resources Wales (NRW) şi Departamentul de Meteorologie au declarat că nivelul mării ar putea creşte cu un metru, dar acest lucru va fi monitorizat pentru a putea alerta de pericolele care apar pe parcurs.

Câteva zone din nordul Angliei, nordul Ţării Galilor, estul Angliei şi restul Scoţiei se află în alertă cod galben din cauza vânturilor puternice. Alertele de inundaţii şi alte anunţuri vor fi actualizate pe site-ul naturalresourceswales.gov.uk, la fiecare 15 minute.