Update: O uriașă furtună de zăpadă va acoperi SUA

26

Peste 10.000 de zboruri au fost anulate în Statele Unite după ce o furtună de zăpadă, însăţită de ploaie și îngheţ s-a abătut asupra ţării. Mai multe aeroporturi naţionale au fost închise timp de câteva ore, informează AFP.

Potrivit informaţiilor oferite de meteorologi, furtuna va afecta aproximativ 100 de milioane de locuitori. Sute de mii de oameni au rămas deja fără electricitate, iar traficul rutier a fost serios afectat.

1 feb. 2011: Meteorologii avertizează că o furtună de foarte mari dimensiuni se va abate asupra Americii.

Catalogată ca „monster snow storm" furtuna de zăpadă va avea proporţii istorice, avertizează meteorologii. Căderile de zăpadă vor afecta între o treime și trei sferturi din suprafaţa Americii și se vor întinde pe o perioadă de 3-3.5 zile. Fox News avertizează că peste 100 de milioane de persoane vor fi afectate de căderile de zăpadă. Pentru regiunea Chicago furtuna a fost anunţată drept cea de-a treia mare furtună de zăpadă din istorie. În alte regiuni temperaturile vor scădea sub 40 de grade Celsius.

„Călătoriile vor fi imposibile în multe regiuni", a avertizat Serviciul Naţional de Meteorologie. S-au luat măsuri în majoritatea aeroporturilor pentru întâmpinarea furtunii. Mii de zboruri au fost deja anulate. Mai multe companii aeriene au permis pasagerilor să își schimbe biletele de călătorie fără taxe suplimentare. Altele au suplimentat numărul de personal care să ofere consiliere pasagerilor ce vor rămâne în aeroporturi.

Furtuna va începe marţi, 1 februarie.