Cum poţi face din 2017 „anul altruismului”

Luna ianuarie este perioada celor mai ambiţioase ţeluri. Proverbial, cele mai multe dintre ele nu se vor realiza, însă la fel de verificat este că, dacă ceva contează cu adevărat pentru noi, vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a duce acel plan la îndeplinire.

Eveniment GYC despre cum să găsești un echilibru între carieră și spiritualitate

Cât de mult influenţează religia alegerea unei meserii sau profesii? E greu de spus. Cât de mult ar trebui? Total, spun reprezentanţii asociaţiei GYC România, care organizează zilele acestea o serie de conferinţe dedicate chiar acestui subiect.

Ce să facem pentru a ne depăși prejudecăţile

Rasismul este peste tot. Fie că este vorba de politică, de divertisment, de tehnologie, mass-media sau finanţe, rasismul, întreţinut sistematic sau ascuns în prejudecăţile cultivate la nivel subconștient, ne tulbură existenţa.

O cercetătoare româncă explică cum să îţi protejezi datele online

Într-un interviu pentru Digi 24, Raluca Ada Popa, cercetătoare la Universitatea Berkeley în securitatea calculatoarelor, a dat câteva sfaturi esenţiale pe care orice persoană le poate aplica pentru a-și proteja datele personale pe online.

Harvard lansează un curs online gratuit de alfabetizare religioasă

Platforma internaţională edX va găzdui, începând cu 1 martie, un curs de istoria interpretării religioase susţinut de profesori de la Harvard.

De ce și cum să pui sportul pe primul loc

Printre antreprenori și carieriști este prevalentă o anumită gândire și atitudine care pune cariera sau afacerea pe primul loc. Este o prioritate care ajunge să calce în picioare restul, inclusiv familia și prietenii, dar în special sănătatea.

Video: Cum scapi de plictiseala în cuplu fără să recurgi la nimic ciudat

Plictiseala, dușmanul care se strecoară în relaţii și le sufocă uneori până la moarte, pare să nu aibă leac tocmai pentru că atunci când este conștientizată este deja prea târziu. Psihologul Dan Ariely, profesor la Universitatea americană Duke contrazice însă această idee, venind nu cu una, ci cu două soluţii la plictiseala în cuplu.

Cum să gândești mic pentru a rezolva probleme mari

Cei care vor să schimbe lumea în bine trebuie să o facă pas cu pas. Este convingerea lui Stephen Dubner, coautorul cărţilor „Freakonomics” și „Think like a freak”, prin care explică beneficiile unei gândiri la nivel microcosmic și ale prezervării celei mai preţioase resurse: optimismul.

Noul trend în modă care te învaţă să cumperi responsabil

De câţiva ani, oamenii au dezvoltat un interes pentru un trai cât mai minimal, lucru sporit și de apariţia în lumea online a blogurilor care promovează acest stil de viaţă, bloguri care ajung și la 4 milioane de cititori. Unul dintre acestea este Minimal Millennial, scris de Emily Torres.

Cum să îţi crești copiii să fie oameni buni

Teoretic, majoritatea părinţilor consideră că între cele mai importante atribute pe care trebuie să le insufle copiilor lor se numără și bunătatea, bunăvoinţa. Practic însă, copiii învaţă să pună preţ pe alte lucruri.

Preșcolarii cărora le este predată bunătatea învaţă mai bine

Faimosul experiment „Marshmallow” (vezi video) a demonstrat că exersarea cumpătării și a disciplinei de sine este un bun predictor al succesului în viaţă. Un nou studiu arată acum că același efect îl are și exersarea bunătăţii și a atitudinii pozitive. Iată cum.

GreenBox, cea mai deșteaptă cutie de pizza

Soluţiile geniale răsar deseori din simplul fapt de a privi un lucru vechi într-o perspectivă nouă. Cu un strop de imaginaţie și cu un minimum de transformări, chiar și o banală cutie de pizza poate ajunge să își maximizeze beneficiile pentru mediu.

Cum spune știinţa că putem învinge procrastinarea

Este, de fapt, foarte simplu, însă dacă o arată și un studiu, atunci devine oficial. Să procrastinezi înseamnă, practic, să furi de la sinele tău din viitor. De ce facem asta? Pentru că sinele nostru din prezent este mult mai important și mai solicitant decât cel din viitor. El este șef peste deciziile noastre și...

Cheia fericirii, conform psihoterapeuţilor

Se pare că este, de fapt, destul de simplu. Totul ţine de povestea pe care ţi-o spui singur despre propria viaţă. Atunci când aceasta este inadecvată sau incoerentă, poate duce la depresie.

Cum să fii mai productiv atunci când lucrezi de acasă

Dezvoltarea industriilor bazate pe internet a dus la apariţia unor locuri de muncă la care, în urmă cu doar 15 ani, mulţi puteau numai să viseze. Multe dintre aceste joburi permit munca din confortul propriului cămin. Însă acest lucru s-ar putea să nu se dovedească întotdeauna cea mai productivă opţiune.

Dan Ariely: Cum funcţionează frica de a rata lucruri

Cunoscut publicului internaţional pentru lucrările sale de psihologie economică, americanul Dan Ariely a dezvăluit într-un clip video mecanismul pe baza căruia funcţionează așa-numita FOMO (Fear Of Missing Out).

Alergând spre vârsta a treia

50 e noul 40, 60 e noul 50, 70 e noul 60 și așa mai departe. Dacă nu ne credeţi, urmăriţi povestea lui George Sperzel, care la 63 de ani estimează că a alergat în mai mult de 100 de competiţii sportive, doar în ultimii ani.

Trucuri prin care hipermarketurile te fac să cumperi mai mult

Toate supermarketurile arată la fel și există un motiv serios pentru care, deși vor să aibă vânzări mai mari decât concurenţa, magazinele nu se grăbesc să se deosebească de competitori prin modul în care își aranjează rafturile.

Cum a reușit un stat american să rezolve problema oamenilor fără adăpost

Uneori, problema oamenilor fără adăpost se poate rezolva într-o sală de banchet din Las Vegas. Așa s-a întâmplat în statul american Utah, care anul acesta a ajuns să aibă o rată a persoanelor fără adăpost de zero funcţional, după ce, în urmă cu doar un deceniu, avea aproape 2.000 de cetăţeni evacuaţi „cronic”.

Trucul care îi ajută pe bebeluși să înveţe mai repede

Desigur, fiecare bebeluș are o carte preferată pe care părintele este „obligat” să o citească la nesfârșit, dacă vrea puţină pace și liniște. Însă dacă vrea să îi dezvolte copilului curiozitatea și noţiunile despre lume, va lăsa deoparte cartea preferată și îl va surprinde mereu cu una nouă.

Vinovăţia, făcută să lucreze pentru tine

Un motto arhicunoscut din literatura motivaţională este „ieși din zona de confort”. Însă dacă această ieșire presupune să petreci mai mult timp simţindu-te vinovat?