Apologet: creștinii datorează argumente scepticilor

56

Cei mai mulţi dintre noi ne-am confruntat uneori în viaţă cu întrebări tulburătoare despre Dumnezeu la care nimeni n-a știut să ne răspundă. Ce argumente obiective avem pentru existenţa lui Dumnezeu? De ce tace uneori când avem nevoie de un răspuns? De ce nu-i ocrotește pe cei nevinovaţi dacă e Tatăl nostru? De ce au fost sclavia și poligamia permise în Biblie? De ce să crezi într-o religie care a folosit tortura ca argument în timpul Inchiziţiei? Putem avea încredere în Biblie ca document istoric? Și-au inspirat evreii și creștinii religia din mitologia păgână?

A avea răspunsuri pertinente la provocările pe care scepticii le aduc credinţei creștine reprezintă nu doar o necesitate, ci o responsabilitate majoră a comunităţii creștine, susţine pastorul Carson Weitnauer, fondatorul site-ului Reasons for God.

Weitnauer susţine că apologetica, disciplina teologică ce constă în apărarea credinţei creștine prin argumente logice, a reprezentat cheia prin care numeroși sceptici au primit credinţa creștină de-a lungul timpului. Din acest motiv, el a hotărât să colecţioneze și să pună în circulaţie numeroase astfel de istorii, care să reprezinte o sursă de informare și de încurajare pentru alte persoane cu frământări similare, conform Christian Post.

„Mi-aș dori ca toată lumea să aibă o încredere susţinută cu argumente pertinente că religia creștină nu e doar adevărată, ci și rezonabilă", afirmă pastorul Weitnauer, care deservește campusurile de la Harvard, Boston College Law School și alte câteva universităţi din apropierea Boston-ului. El explică faptul că site-ul lui este „conceput pentru a oferi o argumentare raţională în favoarea lui Dumnezeu, un loc în care numeroase îndoieli intelectuale să-și poată afla rezolvarea, și, de asemenea, o sursă de încurajare prin găsirea unui scop în viaţă datorat descoperii lui Hristos și a cuvintelor Scripturii."

Weitnauer speră că site-ul său va încuraja liderii creștini să facă din apologetică o prioritate în slujirea lor pastorală. „Unul dintre visurile mele este ca în fiecare biserică să existe un apologet bine pregătit, cu o inimă smerită, cu o atitudine plină de afecţiune și cu dorinţa de a fi de ajutor în rezolvarea frământărilor celor sceptici", a adăugat el.

Niciun articol de afișat