Arhiepiscopul Dolan: „Clerul păcătos alungă catolicii din biserică”

98

Arhiepiscopul catolic al New Yorkului, Timothy Dolan, apreciază că unul dintre principalele motive pentru care oamenii părăsesc Biserica Catolică este comportamentul „păcătos" al clerului.

Conform Associated Press, Dolan, care este și președintele Conferinţei Episcopilor Catolici în Statele Unite, a declarat că unii catolici au părăsit biserica din cauză că „au fost șocaţi, întristaţi și îngreţoșaţi de comportamentul păcătos" al unora din clerul bisericii, și că biserica nu ar trebui să ascundă asta.

Dolan a mai spus că Biserica Catolică ar trebui să se modeleze mai degrabă ca o familie spirituală, decât o instituţie. „S-ar putea să ne îndepărtăm de familia noastră spirituală pentru o vreme, la fel cum facem și cu familia umană. Câteodată, s-ar putea să fim scandalizaţi și confuzi de ce se întâmplă în familie. Dar rămâne totuși familia nostră, căminul nostru", citează Christian Post.

Dolan a vorbit de multe ori împotriva abuzului sexual practicat de o parte din cler, a luat acţiune pentru scoaterea lor din biserică și lucrează la implementarea politicilor care să protejeze copiii.