Aversiunea faţă de biserică a vedetelor

247

La prima vedere, cântăreţul Justin Bieber şi vedeta de televiziune Bear Grylls nu par să aibă prea multe în comun, dar două interviuri separate, date publicităţii la începutul anului, dezvăluie că ambii se descriu „creştini fără religie".

În interviul din V Magazine, Bieber declara „Nu cred că sunt religios. Sunt spiritual. Cred că Iisus a murit pe cruce pentru păcatele mele. Nu am fost la biserică în ultima vreme, dar ştiu că am o relaţie bună cu Dumnezeu".

O afirmaţie asemănătoare făcea şi Bear Grylls în interviul din ianuarie din The Telegraph. „Credinţa mea nu este legată prea mult de biserică, ci este o experienţă personală, intimă care a fost o sursă enormă de putere în momentele dificile ale vieţii. În centrul creştinismului este credinţa că eşti iertat şi iubit şi nu vreau să îmi complic credinţa, analizând mai mult".

O altă vedetă creştină care îmbrăţişează opinia celor doi este şi actorul Zachary Levi. Într-un inteviu acordat în 2010 celor de la Relevant Magazine, acesta a declarat că a ales să participe servicii de închinare acasă, deoarece astfel simte că experienţa este una „foarte reală, cu accent mai mare pe relaţie şi mai puţin pe religie".

Nici Bieber, nici Grylls, nici Levi nu frecventează biserica şi toţi susţin mai degrabă ideea unei religii personale decât perspectiva creştină a unei comunităţi. „Aversiunea contemporană faţă de biserică este un răspuns obişnuit la critica seculară, dar este posibil ca aceşti creştini să facă mai mult rău decât bine, concluzionează Worldmag.