Biserica Catolică lansează prima revistă pentru exorcişti

100

Din cauza faptului că exorciştii sunt foarte căutaţi în Polonia, preoţii catolici şi-au unit forţele cu o editură locală, pentru a lansa o revistă lunară, special pentru exorcişti.

Se pare că numărul exorciştilor a crescut în Polonia de la 4 la câteva sute, în ultimii 15 ani, conform părintelui Aleksander Posacki, care este profesor de filosofie, teologie, expert în demonologie şi exorcist. El explică că această creştere a fost cauzată de schimbarea sistemului politic. „Capitalismul creează mai multe oportunităţi pentru a face afaceri în domeniul ocultismului. Prezicerea viitorului a devenit o categorie căutată de fisc", a declarat Posacki, conform RNW.

Primul număr al revistei Egzorcysta, de 62 de pagini, a fost publicat în 15.000 de exemplare, comercializate la preţul de 2,34 euro.

„Posesia este un rezultat al comiterii răului: furt, omoruri şi alte păcate," a explicat Posacki, iar deposedarea se face printr-un ritual de rugăciuni, aprobat de Papa Ioan Paul II în 1999.

Un alt preot exorcist, Andrzej Grefkowicz, a declarat că apelurile vin neîncetat şi persoanele de pe lista de aşteptare sunt nevoite să aştepte până la trei luni pentru a beneficia de serviciile lor, la Varşovia.