Catolicii aprobă discursul Papei despre avort și homosexualitate

1045

Catolici din toată lumea și-au exprimat susţinerea faţă de poziţia Papei Francisc, care a declarat într-un interviu săptămâna trecută că Biserica Catolică este prea obsedată de probleme precum homosexualitatea, avortul și contraceptivele.

„Cred că a pus punctul pe i", este de părere Shirley Holzknecht, catolică de 77 de ani, din Arkansas, SUA. În Havana, Cuba, Irene Delgado crede că biserica trebuie să se adapteze vremurilor moderne în care trăim. „Lumea evoluează și Biserica Catolică rămâne în urmă", crede ea. „Papa Francisc este progresist, trebuie să schimbe lucrurile".

Cardinalul Timothy Dolan, care conduce Conferinţa Episcopilor Catolici din SUA, a spus că declaraţiile Papei au fost binevenite, chiar dacă nimic din ceea ce a spus nu este revoluţionar și nu indică de fapt nicio schimbare în doctrina bisericii. „Discursul lui este ca cel al lui Iisus, urăște păcatul, iubește-l pe păcătos", a declarat Dolan, conform AP.

În Brasilia, capitala celei mai mari comunităţi catolice din lume, o studentă de 22 de ani crede că Papa va aduce biserica la zi. În unele școli din Brazilia, copiii cuplurilor divorţate încă nu sunt primiţi în școli. „Toate acestea trebuie să se schimbe", crede ea.

În Philadelphia, Irene Fedin este de acord cu Papa când spune că „preoţii ar trebui să se concentreze mai mult să ajute oamenii să aibă o conexiune spirituală cu Dumnezeu, în loc să îi condamne pentru anumite acţiuni despre care cred că sunt greșite".