Catolicii din Boston, chemaţi la biserică

21

O campanie mass-media a fost lansată miercuri de către arhidioceza catolică din Boston (SUA) cu scopul de a readuce la biserică sutele de mii de credincioși care nu mai participă la slujbe.

O campanie mass-media a fost lansată miercuri de către arhidioceza catolică din Boston (SUA) cu scopul de a readuce la biserică sutele de mii de credincioși care nu mai participă la slujbe.Sub sloganul „Catholics Come Home” (având dublul sens : „Catolicilor, veniţi acasă!” și „Catolicii vin acasă”) campania va rula circa 2.500 de spoturi radio și TV. Cardinalul Sean O’Malley spune că mesajul campaniei este unul simplu: „Ne e dor de voi și comunităţile noastre de închinare se micșorează din cauza absenţei voastre.”Mesajul ar putea fi primit cu răceală de locuitorii Bostonului, centrul american al scandalului privind abuzul sexual în biserica catolică, notează AP. În 2003 publicaţia Boston Globe a primit Premiul Pulitzer pentru modul curajos în care a dezvăluit publicului abuzurile sexuale ale preoţilor catolici și mușamalizările superiorilor acestora.

O’Malley spune însă că „deși criza abuzului secual a fost un episod extrem de dureros pentru noi toţi, credem totuși în Biserica Catolică și în evanghelia lui Iisus Christos.”

(Foto: catholic-tv.blogspot.com)