După ani de scădere, numărul preoţilor catolici din SUA e în creștere

21

După decenii de statistici negative (scăderea numărului de preoţi, scăderea numărului de parohii), Biserica Catolică din Statele Unite înregistrează o creștere a numărului de studenţi la teologie, ceea ce se va reflecta într-un număr mai mare de preoţi.

Anul acesta, circa 3.694 de studenţi au absolvit teologia catolică, ceea ce reprezintă o creștere cu 16 procente a numărului de absolvenţi de teologie faţă de anul 1995, și una cu 10 procente faţă de anul 2005, arată o statistică de la Georgetown University's Center for Applied Research in the Apostolate (CARA).

Coordonatorii programelor de studiu își explică această tendinţă ca un rezultat al încurajărilor oferite în această direcţie de Papa Emerit Benedict al XVI-lea, dar și al politicii orientate social a Papei Francisc, precum și a sentimentului că Biserica Catolică a depășit impactul coroziv al crizei abuzurilor sexuale.

Tuturor acestor factori de ordin mai degrabă politic li se adaugă „valul de idealism" așa cum l-a numit monsegnorul Craig Cox, rector la Seminarul Sf. Ioan din Camarillor (California), al tinerilor care simt că au vocaţia de a deveni preoţi sau episcopi, scrie RNS.