Papa Benedict a cerut închiderea unei mănăstiri

238

Un purtător de cuvânt al Vaticanului a confirmat pentru The Telegraph închiderea mănăstirii romano-catolice Santa Croce in Gerusalemmme de la Roma.

Potrivit The Telegraph, decizia de a închide mănăstirea şi de a transfera monahii la alte mănăstiri a survenit după descoperirea unor „nereguli financiare", precum şi a unui „comportament lipsit de disciplină morală". Papa Benedict al XVI-lea a cerut închiderea mănăstririi vechi de 500 de ani după ce s-a descoperit că lăcaşul a căpătat notorietate ca urmare a spectacolelor organizate de o fostă dansatoare devenită călugăriţă.

Deşi nu a dorit să ofere detalii oficialul de la Vatican a lăsat să se înţeleagă că închiderea mănăstirii a venit şi ca rezultat al lipsei de transparenţă privind gestionarea financiară a unui magazin prin intermediul căruia călugării vindeau miere şi alte alimente organice, produse local.

De-a lungul timpului, mănăstirea a fost vizitată de numeroase celebrităţi, printre care Gloria Estefan şi Madonna. Lăcaşul de cult adăpostea unele dintre cele mai venerate relicve catolice: doi spini din coroana Mântuitorului, un cui folosit în timpul crucificării, precum şi un os de deget despre care se spune că ar fi aparţinut apostolului Toma Necredinciosul.